Uppveda byalag

Kom med i byalaget

Gubbashålet

Under vintern har en tynande liten skara av studiecirkeln idogt arbetat vidare. Vi har ägnat oss åt att försöka lokalisera alla spännande platsnamn som finns på kartorna. Både på 1716 års karta och Lagaskifteskartan från 1855 finns massor av namn. Det vore synd om dessa försvann i glömska så nu försöker vi sätta ut dom på en nutida karta. Under våren planerar vi också att vandra och leta efter platserna. Några intressanta exempel: Gubbashålet ( det har vi hittat), Gumbäcken, Humlegårdsvreten, Björnvreten, Aspgärdet, Korudan, Björnslåttan, Quarnslåttan,Finnkajsas äng, Träskflyn, mm
Om någon är intresserad eller kan något är det bara att skriva påvår hemsida.

2 kommentarer

  1. allergy over the counter drugs generic allergy medication list kirkland allergy pills toronto

  2. Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 Uppveda byalag

Tema av Anders NorenUpp ↑